Dagen efter operationen

Efter första natten så kommer de in 06.00 (ingen sovmorgon här inte) tar tempen på en ur örat samt ger en smärtstillande.
8.00 var det dags för frukost för de som kunde äta. Själv fick jag ligga och mumsa på mitt dropp!
Senare på morgonen vid 11 tiden började det hända lite saker. Då kommer läkarna in och berättar att allting har gått jättebra förutom blodförlusten som har gjort att jag känner mig väldigt svag och groggy. 

Ta bort slangar och annat
De ville att jag så snart som möjligt ta ur slangar och annat för att kunna försöka få i mig flytande mat och få röra på benen samt gå på toaletten som vanligt folk. Få igång systemet så jag läker bättre!

Sen tog det inte lång tid förrens sjuksystrarna kom in och skulle ta ut slangen i näsan samt slangen genom pungen.
Det var inte skönt att ta ur slangen som gick genom hela urinröret. Det var som en brännande känsla i helapungen som sakta sakta rörde sig mot öppnigen, ajajaj!

Det var inte alls lika farligt att ta ur slangen genom halsen! Det var grymt skönt att få ur dem iallafall! :)
När slangarna var borta var det dags för att besöka tand-/mun-hygienisten som med hjälp av något koksalt på pinnar gjorde rent en hel del i munnen på mig! Det var massor av torkat blod och dreggel som fastnat i munnen.
Efteråt fick jag skölja så gott det gick och det var mycket skönt!

Första maten
Efter det så fick jag komma upp på rummet och vid 13 tiden fick jag min första mat. Det var 2 dl nyponsoppa och 2 dl blåbärssoppa som serverades i pipmuggar. (sådana bebisar dricker ur)
Det var väldigt svårt att dricka utan att spilla, som tur är så fick jag en liten papperstallrik jag kunde spilla hur mycket jag ville i =)

Det tog mig ca 4 timmar att sakta men säkert få i mig den lilla maten och då tog det mig inte mer än 1 timme innan de kom in med nästa lass med mat! Då var det ca 6 dl av olika soppor samt vatten. Men innan jag käkade något av det var jag duktig nog att utan hjälp gå på toan och ta en pisspaus! =)

Det blir bra sliskigt att bara äta en massa färdig nyponsoppa osv, men fick äta så gott jag kunde av det som gick och fanns!

Dags att sova
Tiden rullade på och jag fick besök av flickvännen som tyckte jag såg mycket mycket piggare ut dagen efter än under operationsdagen då jag knappt visste vad jag hette. Vid 22 tiden så fick jag skölja munnen med någon som heter Hexident som gör rent i munnen och tar bort så mycket som möjligt av bakterierna i munnen som ska förhindra infektion.

Under den här natten sov jag ca 10 timmar och fick smärtstillande ca var 3e timme  =)

Operationsdagen

Dagen börjar med att jag väcks på sjukhuset ca 05.55 och får mig ett glas saft.
Får inte äta något på 8 timmar innan operationen och sen får jag inte dricka något 2 timmar inom operationen.
Sedan bar det av till duschen igen där jag fick duscha i huddesinfektionstvål ännu en gång!

Efter duschen var klockan runt 06.20 och jag fick ligga och vila igen på sängen.

Vid 7.15 tiden kommer en sköterska in och ger mig ett glas vatten med något som gör mig lugn och sömnig.
Hon sa att inte skulle vara konstigt om jag somnade!
Jag vart då inte trött iaf, vart nog mer pigg och visste snart är det dags!

7.45 så kommer det inte två sköterskor som ska köra ner mig till operationssalen där jag ska få somna och sedan under 3-4 timmar opereras.
Strax utanför salen så stannade vi upp med sängen och jag fick ta mig en liten pisspaus, då kände jag mig lite groggy! Det var lite småvingligt redan då att ställa sig upp och gå på toa.

Sen in i operationssalen!
Kommer ihåg att det var mycket gråa saker där inne med en MÄKTIG lampa som var grå precis som allt annat i rummet! Sen under tiden där inne så pratade de lite med mig sen helt plötsligt sov jag.
Jag har verkligen inget minne av att de gav mig sömnmedlet som skulle få mig att somna på 10 sekunder som de hade pratat om. Kommer bara ihåg att de pratade lite med mig sen helt plötsligt somnade jag!

Efter operationen!
Vaknade sedan upp på uppvakningen och där har jag inte mycket minne ifrån. Minnet är väldigt svagt men kommer ihåg att jag kände mig typ överkörd och att allt var väldigt otydligt.
Kommer ihåg att flickvännen min kom dit. Jag trodde hon kom när jag nyss hade vaknat men jag hade tydligen vart vaken i flera timmar då men för mig kändes det som 10 minuter.

Själva operationen i sig gick bra, det var bara ganska stor blodförlust, närmare en liter!
Vilket gjorde mig väldigt blek och skakis som sjutton! Hade svalt en hel del blod så när jag hostade kunde det bli lite otäckt och det kom en hel del blod då. Men jag har inte känt att det gjorde direkt jätte ont eller att jag mått illa. De har gjort väldigt bra ifrån sig på sjukhuset!

Men hur som helst, efter några timmar på uppvakningen började jag komma tillbaka till verkligheten och började inse att jag hade slangar och nålar lite överallt! Två mindre sköna slang var en som gick från näsan ner i halsen och en som gick genom hela urinröret ner till urinblåsan. Sen hade jag en "infart" i handen där de sprutade in morfin och annat smått och gott! =)

Första dygnet levde jag på dropp och kissade utan att jag visste om det i en slang utan att känna något. Allt skötte sig självt, det var bara att ligga och fösöka vila så gott det gick! Fick smärtstillande ca varannan timme första dygnet. Natten kändes lång och det var svårt att sova. Fick dela rum med 3 andra som låg och snarkade ikapp så sov nog max 2 timmar första natten.

RSS 2.0